jawatan kosong samsung galaxy
apple iphone
galaxy note

Resepi dan cara membuat biskut lapis cheese

Mama bolehkah buatkan Ary biskut yang dilapis cheese tu?? Sudah lama mama tak buat.... Dalam otak ligat fikir2 dessert apakah yang dimaksudkan anak sulungku ini... Oh rupanya biskut lapis cheese resepi Kak Sabariah Bahasar ni, hehe... Tengok dalam peti sejuk, cream cheese sudah abis. So kenalah top up barang baking dulu baru boleh buat dessert ni.

Resepi dan cara membuat biskut lapis cheese
Sumber gambar: mybakingworkshop.blogspot.com

Tunggu Ary balik sekolah tengahari kelmarin baru buat biskut lapis cheese ni bersama2. Nasib baik senang saja proses membuatnya, sekejap sudah siap. Yang tak tahannya anak suruh terus potong. Ek eleh, ada pulak terus potong. Sabarlah ary, tunggulah beberapa jam lagi. Kali ni saya guna biskut keju julies, tambah sedikit serbuk horlicks & taburkan atasnya dengan parutan cheddar cheese. Sudah jadi macam pizza pulak, fuhh jangan mimpi boleh diet kalau gini, hehe. Memang licin...

Ok lah jom kita layan resepi dan cara membuat biskut lapis cheese. Bahan-bahannya adalah seperti berikut.

Bahan A

  • 250g cream cheese
  • 250g susu pekat

Bahan B

  • (200g) 2 paket biskut keju Julie's

Bahan C

  • Horlicks secukupnya
  • Nestum secukupnya

Bahan D

  • Parutan cheddar cheese secukupnya

Cara penyediaan bagi resepi dan cara membuat biskut lapis cheese adalah:

  1. Sediakan loyang false bottom pan segiempat bersaiz 8 inci atau bekas yang sesuai. Alaskan dasar loyang dengan plastic wraper, supaya mudah untuk keluarkan dari acuan nanti.
  2. Pukul bahan A hingga lembut & berkrim. Ketepikan.
  3. Susun biskut dengan kemas dalam loyang.
  4. Sapukan rata sedikit adunan cheese atas biskut yang disusun tadi. Taburkan dengan bahan C.
  5. Ulang semua proses tadi hingga biskut & adunan cheese habis. Taburkan bahan D atasnya. Tutup & sejukkan 1-3 jam atau semalaman baru dipotong.

Setakat ini dahulu entri berkaitan resepi dan cara membuat biskut lapis cheese. Semoga dengan coretan resepi dan cara membuat biskut lapis cheese ini dapat menjadi sumber inspirasi dalam masakan buat akak2 dan abang2 sekalian. So selamat mencuba!


Source and citation:http://mybakingworkshop.blogspot.com/2015/03/biskut-lapis-cheese.html


back Back

computers, computer help, computer repair, computer laptop, buy computer, laptop computers, notebook computers, computer repairs, desktop computers, computers for sale, computer desktops, computer support, gaming computers, computers on sale, computer repair shop, computer printers, computer retail, computers repair, computer tech support, fixing computer, laptops, buy pc, laptops notebooks, laptops, laptop computers, laptop notebook, buy laptop, laptop computer, compaq laptop, laptop price, laptop pc, cheap laptop computers, laptop for sale, hp pavilion laptop, hp laptops, business laptops, student laptops

iklanbiz.steprofit.com - All Rights Reserved - Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Service