jawatan kosong samsung galaxy
apple iphone
galaxy note

Resepi dan cara buat aiskrim sendiri di rumah

Hari ni saya nk kongsikan satu resepi aiskrim yg sangat senang tapi hasilnya cukup sedap. Kos pun tak seberapa. Yang paling penting satu keluarga dapat menikmatinya. Bila buat sendiri, tahap kemanisan boleh di'adjust' mengikut citarasa. Alhamdulillah sedap sangat-sangat :)

Resepi dan cara buat aiskrim sendiri di rumah

Jom kita mulakan. Resepi dan cara buat aiskrim sendiri di rumah adalah seperti berikut. Bahan-bahannya adalah :

a) 1 tin susu cair
b) 1 per empat tin susu pekat
c) 1 biji telur
d) 1 sudu kecil esen vanilla
e) 1 sudu besar Ovalett (cari yg halal OK!)

Ok tu je bahan-bahan nak buat aiskrim. Senang je kan??? Untuk perasa, ok ni tak kesah nak buat perasa apa pon. Aku guna :

- Durian @ Milo @ Strawberi Emulco

Cara-cara nak buat aiskrim ini adalah.

1. Satukan semua bahan a hingga e diatas ke dalam blender. Blend hingga berbuih dan gebu.
2. Tuangkan ke dalam bekas (tupperware). Simpan dalam peti ais tempat beku.
3. Setelah agak beku, keluarkan semula & blend (atau mix) lagi skali. Then baru masukkan semula ke dalam peti beku. Biarkan beku semalaman. Pastu bolehlah dimakan.

Note:
Ulang step no. 3 (2-3x) untuk mendapatkan tektur eskrim yg lebih gebu dan sedap.

Sekian dulu program resepi dan cara buat aiskrim sendiri di rumah kita pada hari ini dan selamat mencuba sampai jadi :)


Source and citation:http://cikepal06.blogspot.com/2012/12/resepi-aiskrim-boleh-buat-ice-cream.html#.VNq6NSwSrzh


back Back

computers, computer help, computer repair, computer laptop, buy computer, laptop computers, notebook computers, computer repairs, desktop computers, computers for sale, computer desktops, computer support, gaming computers, computers on sale, computer repair shop, computer printers, computer retail, computers repair, computer tech support, fixing computer, laptops, buy pc, laptops notebooks, laptops, laptop computers, laptop notebook, buy laptop, laptop computer, compaq laptop, laptop price, laptop pc, cheap laptop computers, laptop for sale, hp pavilion laptop, hp laptops, business laptops, student laptops

iklanbiz.steprofit.com - All Rights Reserved - Privacy Policy | Disclaimer | Terms of Service